1.11.2010.
Kraj

Onu tamnu stranu našeg o-stanja će netko drugi. Htio bih napisati nešto optimistično: naš klub se popravio ove godine u Kupu za jedno mjesto. Šesti smo od 11 klubova. Čista sredina. Razlog za veselje? Da. Ali, kad se vidi statistika da je prošle godine za klub trčalo 20 ljudi, a ove 11, nije baš veselo. Postavlja se pitanje zašto smo onda rangirani bolje nego prošle godine?

Evo učinka naših članova ove sezone: Skoro maksimalni broj nastupa su imali Andro, Stanislav Branović i Dario. Stanku su se dogodile i dvije pobjede, koje su mi isto tako slatke kao i jabuke iz njegovog voćnjaka koje smo na svakoj trci grickali. Milan Turkalj je jedna dobra duša, entuzijast koji je zavolio orijentaciju i s posebnim zadovoljstvom se bori sa minutama. Milan Božinović je dobar trkač u još boljim godinama, koji nam se ozbiljnije priključio tek u jesen. Sudionik nekoliko Svjetskih prvenstava u goniometriji, voli elektroniku, prirodu, sport i o-izazove. Mario je zbog bolesti i obveza u školi izostao sa dosta trka. Marija je dala najviše što je mogla uz dvije srednje škole koje pohađa. Iva nema niti pola nastupa za kupove jer se (opravdano) prebacila na učenje i rad na arhitekturi. Žao mi je za Luciju Juričić, kadetkinju, koja zbog ozlijede koljena nije ove godine uopće nastupala. I pitanje hoće li ikad više. Ivan Bilić se oženio, čeka prinovu i tetoši ženicu. Nastupa kad god mu dežurstva to omoguće. Mislav Magerl kao kadet nema lagan zadatak uz Mateja. Na volji i trudu mu posebno čestitam.

Nositelji odličja iz našeg kluba u ovoj godini. Matej Štambuk je kadetski prvak u sprintu i dugim stazama, juniorski prvak u štafeti i juniorski prvak na srednjim stazama. Pobjednik Kupa u M16 i Sprint kupa u M16. I ove godine osvojio odličje na Thermenland Openu (Zalaergerszeg). Marija Štambuk je juniorska prvakinja na duge staze i na srednje staze. Pobjednica Kupa u Ž20. Dario je prvak Hrvatske na duge staze i na srednje staze u M45. Drugi u Kupu u M45 i četvrti u Sprint kupu u M35. Medalja s Thermenlanda. Mario je juniorski prvak u štafeti i sudionik svjetskog juniorskog prvenstva u Danskoj, treći na duge staze i u sprintu. I njemu je dopalo odličje s Thermenlanda. Stanislav Branović drugi na PH na duge staze u M65. Treći u Kupu u M65. Andro Štambuk je pobjednik Kupa u M12, Sprint kupa u M12 i prvak Hrvatske u sprintu u M12. Iva je druga u Kupu u Ž20, treća u Sprint kupu u Ž20. Nastupila je za reprezentaciju na Alpe Adria Kupu u Italiji.

Karlo je napravio rezultate Kupa.

Dario
16.8.2010.
Tišljar brončan na svjetskom u preciznoj

Na svjetskom prvenstvu u preciznoj orijentaciji u Trondheimu hrvatska reprezenacija u sastavu Ivo, Zdenko, Ivica, Jasminka i Dalibor osvojila je treće mjesto. Ivo Tišljar je zauzeo odlično treće mjesto, a u paralimpiku Zdenko je osvojio šesto mjesto. Čestitke Matjažu na A-finalu.

Pogledajte ostale rezultate.

Dario
20.7.2010.
JWOC Danska, srpanj 2010.

Naši mušketiri (4M) odoše trčat u Hamletovu domovinu. Ovaj puta bez cura. Za izdvojiti je Matjaževo 1.mjesto u B finalu na srednjim stazama. Svaka čast, bravo Matjaž! Matija je konstantan i sve bolji. Mario i Mik se trude, skupljaju iskustva i liječe žuljeve. Vratili se sretni i zadovoljni. Hvala Alenu na vožnji, pripremama, brizi i trudu, a Damiru na organizaciji puta i ažurnom praćenju na webu.

Zahvaljujući Karlu, imate rezultate prvog poluvremena HR kupa i sprint kupa.

Dario
28.6.2010.
Thermenland Open, Zalaegerszeg, 25.-27.6.

Ne sjećam se od kada nisam tri dana za redom toliko uživao u orijentaciji. Tereni blagi, sa puno detalja, konkurencija solidna (moja smotana – muči ih godina proizvodnje, pa ih se polovica nabacivala diskom). Matej je potvrdio svoju tehničku superiornost ali i manjak fizičke spreme, završio izvrstan treći u M14E od njih 17. Matija i Mario razbucali konkurenciju. Mario se ponovo vraća u formu nakon više od mjesec dana bolovanja. Na dugim stazama Matija mu je pobjegao 37 sekundi, a zadnji dan Mario najbrži od svih, i 1'28'' brži od Matije. Rezultati.

Andro je četvrti i puno je tehnike naučio u ta tri dana. Moja malenkost druga u M50, s tim da sam zadnji dan odtrčao stazu od 6,4km ispod 8 min/km. Na kraju smo oprali prašinu i znoj na dobrom kupancu isprobavajući desetak vodenih tobogana u Aquacityju. Bilo je još naših: fam Ocvirki, Damiri Gobeci, Lineker, Frane… Toplo se preporučamo za TLO dogodine.

Dario
24.5.2010.
2. Merz sprint i 2. Merz Open

Finila je i ova. Lagano je s dobrom ekipom uspješno organizirati dvije trke u jednom danu. Ključni poslovi na obje trke su izvrsno odrađeni: šuma je štimala (hvala Pero!), računalna obrada rezultata isto tako (hvala Mario!), start on time. Na kraju je (po koncepciji staza) uglavnom hvaljena druga trka, tako da su Mariovi šiljasti kutovi ispali bolje od mojih tupih kutova. Na kraju, kad je učenik hvaljeniji od učitelja, to učitelju može samo goditi. Tako ćete u rujnu 2011. imati samo Mariovu trku, vjerojatno skraćene duge staze. Što se tiče organizacije natjecanja, ja odlazim u povijest.

Čestitamo sprint prvacima Hrvatske i zahvaljujemo svim trkačima na sudjelovanju. Zahvaljujem u pomoći pri organizaciji: Petru Strmečkom, pouzdanom starom majstoru. Mojem Mariju koji je bez i jedne greške odradio obradu rezultata. Obitelji Mužak (Ivek, Silvija, Veronika i Jelena) na svestranoj pomoći. Šogoru Mili, mojem dobrom Stjepanu, Ivi, Mislavu, Mirki i Viboru. Velika hvala i klubovima koji su nam opremom pomogli: Maksimiru, Kapeli, Bjelovaru, Japetiću, a PSZ-u na odličjima.

Dario
23.5.2010.
Neslužbeni rezultati

Stigli su neslužbeni rezultati obje trke.

2. Merz sprint: rezultati, prolazi.

2. Merz open: rezultati, prolazi.

Mario
16.5.2010.
Startne liste

Startne liste za PH i OPK su gotove.

Mario
15.5.2010.
Duljine staza

Možete pogledati duljine staza za obje trke.

Mario
7.5.2010.
POZIV za PH u sprintu, otv. prvenstvo Merza i dječju trku

Pripreme za naše dvije službene trke 22.5. su u punom zamahu. Dječju trku će odraditi mlade snage, a terenski rad je gotov. Poziv za prvenstvo Hrvatske u sprintu i otv. prv. kluba možete preuzeti ovdje. Veselimo se vašem dolasku! Mario&Dario

Dario&Mario
10.4.2010.
Trening

Tjedan dana prije prve kup trke smo željeli napraviti kvalitetan trening s kartom. Teren i šuma su odisali zimskom svježinom, a prve proljetne laste bile su Matija Zum i Damir Zuban. Hvala im na sudjelovanju. Isti trening budemo vjerojatno ponovili krajem kolovoza da se ufuramo u jesenje poluvrijeme.

rezultati

Dario
1.4.2010.
Poziv na trening pamćenja

Datum i mjesto: subota, 10.4.2010., Jakovlje

Centar natjecanja: jugoistočno od nogometnog igrališta NK "Dinamo", Jakovlje, Toplička 100

Karta i teren: "Lešnjaki 1", 1:10000, E=5m (danke Maksimir)

Prijave samo na Orienteering Online servis

Zadnji rok za prijave: petak, 9.4.2010 do 20 sati.

Naknadne prijave su moguće na startnom/ciljnom prostoru do 9:45, a za C stazu ako ima karata

Kategorije:

  • A - dulja (oko 6km) – pamćenje, razni teži oblici (limit: 80 minuta)
  • B - kraća i lakša (oko 3km) – klasično pamćenje, bez teških elemenata (45')
  • C - dječja (1,5km) – petobojna karta s ucrtanom stazom (limit: 45')

Vrijeme prvog starta: 10:00 sati

Dodatne informacije: Mario 091 750 10 68 (nakon 16:30), info@ok-merz.hr

Veselimo se vašem dolasku

Mario
15.3.2010.
Opet dobra Lipica

Dobra? Izvrsna! Nije samo masovnost to što diže rang tom natjecanju nego i kvaliteta organizacije, majstorski zamišljene staze, izvrsna ruralna ponuda u ciljnom prostoru (vino, pršut, čajevi, med…). Sunčano i toplo vrijeme nas je poslužilo iznad očekivanja (prije četiri dana puhala je jaka bura sa snijegom). Andro je debitirao u M12 i došao 10. od 24 natjecatelja. Matej je u nedjelju izvrstan 4., ukupno 11. od 39. u M16. Mario u M18 ukupno 15. od 29., a tata 5. od 15. Pogledajte ukupne rezultate. Idemo opet 2011.!

Uskoro ćemo dobiti poziv za Kapelinu trku. Ili možda odgodu trke za jesen?

Dario
9.3.2010.
Prvi trening za malene; Lipica

U parku Maksimiru smo u subotu organizirali prvi ovogodišnji trening za početnike. Lijepo sunčano i svježe vrijeme, kakvo se poželjeti može. S tajnama orijentacije počelo se upoznavati 7 malenih entuzijasta od kojih bih izdvojio Petra i Luciju Gojmerac. To je bio samo početak, vjerujemo da će se taj broj povećati na treningu u nedjelju 21.3. u 12 sati kod nadstrešnice iza glavnog ulaza u Maksimir. Slijedeći vikend idemo na dvodnevno, prvo ovogodišnje orijentacijsko natjecanje u Lipicu. Očekujemo tradicionalno dobru trku, prijavljeno je 774 natjecatelja, 58 iz Hrvatske i 5 iz našeg kluba. Imamo 3 slobodna mjesta u autu. Spavamo u Postojni. Zainteresirani za prijevoz javite se na e-adresu na dnu stranice!

Dario
14.2.2010.
162 stube

U subotu 13.2. održana je 4. cestovna atletska trka "162 stube" u organizaciji medicinskog fakulteta sa startom na Šalati, pa do A. Štampara u Rockefellerovoj, nazad na Šalatu, Novakovom nizbrdo pa uz 162 Schlosserove stube na cilj. Trku je završio 91 trkač, od kojih je Matjaž sa 14:53 na 4,5km bio izvrstan 2. sa vremenom koje je unutar 5 najboljih vremena od svih dosada održanih trka. Od o-trkača su: Mario 25. sa 18:24, Franjo Kresojević 48. sa 20:51, Dario 50. sa 21:02 i Ivan Bilić 74. sa 24:12. Detalje pogledajte na stranicama trke.

Dario
5.2.2010.
Rezultati s Feuda

Na stranicama rezultata sam stavio rezultate kupa (1997.-2004.), prvenstva Hrvatske (1991.-2003.) i sprint kupa (2004.) s Feuda koje je ustupio Ivo Tišljar.

Hvala Ivo =)

Mario
19.1.2010.
Sprint kup

Sada je potpun sprint kup. Dodao sam još ponovljenu trku s Bundeka kod seniorki.

Mario
1.1.2010.
Rezultati i čestitka

Miljenici smo Gospodinovi, budimo dobre volje! Vama, vašim obiteljima i članovima vaših klubova želimo mir i blagoslov za božićne blagdane i najljepše želje u Novoj godini!

Pogledajte završne rezultate sprint kupa i kupa Hrvatske.

Dario&Mario