19.11.2016.
Trening

Na treningu u Maksimiru 19.11. sudjelovali su Vibor Strmečki i prijatelj, Jakov Boban, Lucija Štambuk i Zdenka Štambuk. Zahvaljujem se OK Maksimiru na posudbi zemljovida. S obzirom na to da je trening bio osmišljen kao učenje linijskih i zaustavnih detalja i učenje čitanja zemljovida, smatrali smo neprikladnim da mjerimo vrijeme. To bi usmjerilo njihovu pozornost na brzinu izvođenja, a ne na učenje tehnike. Stoga su svi sudionici dobili po dva boda za sudjelovanje. Slijedeći trening je u subotu, 26.11. u 14:30, okupljanje kod nadstrešnice u Maksimiru, a prijave za sudjelovanje šaljite na Dariovu e-adresu do petka navečer do 22 sata.

Dario
18.11.2016.
Zima

Poštovani članovi kluba! U želji da se naši najmlađi članovi bolje snađu u čitanju orijentacijskih zemljovida i da napreduju u tehnici orijentiranja počinjemo s organiziranjem treninga kroz zimski period. Treninzi će biti organizirani subotom, za početak u 14:30 sati. Kako se dani skraćuju, pomaknut ćemo trening u 14 sati. Mjesto održavanja: park Maksimir. Kasnije i drugdje.

Treninzi će biti prilagođeni slijedećim dobnim grupama: A staza za uzrast do 13 godina (cca 2km, tehnički lagana – po putovima); B staza za 14-17 godišnjake (cca 3km, tehnički zahtjevnija. Razne tehnike: trening pamćenja, koridori, slojnice...).

Mjesto okupljanja za 19.11.2016.: nadstrešnica, 100 metara od glavnog ulaza u Maksimir. Cijena: po koja napolitanka za organizatore.

Treninzi će biti organizirani bez obzira na vremenske (ne)prilike. Ovu subotu je najavljena kiša. Neka vas to ne obeshrabri.

Treninzi će biti bodovani. Svaki sudionik za ispravan prolazak staze dobiva bodove, ovisno o postignutom plasmanu (pobjednik dobiva onoliko bodova koliko ima sudionika u toj kategoriji+bonus, drugoplasirani bod manje+bonus, zadnji dobiva 1 bod + 2 bonus boda). Znači: svaki dolazak na trening donosi bonus bodove (2 boda). Ako dođeš na trening i ne prođeš stazu, svejedno dobivaš ta dva bodića. Rezultate o obavijesti pratite na www.ok-merz.hr

Molim, najavite svoj dolazak najkasnije do 10 sati na dan treninga, da se pripremi dovoljan broj zemljovida. Ako netko želi ići u grupi ili s roditeljem, to će za početak biti moguće.

Pokušat ćemo zamisliti zanimljive staze i tematske vrste treninga (linijski detalj, zaustavni detalj i sl.). Entuzijast mlađi od 13 godina može ići u B stazu :). Ne može obruto: da se 14 godišnjak prijavi u A stazu :( ).

U nadi da će treninzi biti korisni svima, pozdravljaju vas organizatori: Dario i ekipa

PS znate li što je ZTL? Pogledajte!

Dario
18.11.2016.
O-friends, 5. i 6. studeni 2016

Nikola, entuzijastu, hvala ti što si napravio ovako lijepo natjecanje. Na kraju sezone, bez pritiska po pitanju plasmana, po prekrasnoj čistoj našičkoj šumi i ugodnih 18°C bez kiše uživao sam u svemu što pruža ovaj lijep i zdrav sport. Vjerujem da svi Šveđani, Mađari, Slovenci, Česi i Hrvati koji su sudjelovali djele ovo mišljenje.

Dario
8.11.2016.
Izvješće s natjecanja i rezultati

Izvještaj s natjecanja "6. Merz sprint" (prvenstvo Hrvatske u sprintu, sprint kup Hrvatske 7) i "6. Merz open" (sprint kup Hrvatske 8).

Rezultati PH

Ukupni razultati obje trke

Mario
16.10.2016.
NESLUŽBENI rezultati

NESLUŽBENE rezultate možete vidjeti ovdje. Neslužbeni rezultati podložni su promjenama sve do objave službenih rezultata.

Zahvaljujemo se svim članovima i članovima HPD MIV na pomoći oko organizacije natjecanja i svim natjecateljima koji su svojim sudjelovanjem uljepšali ovo događanje.

Mario
14.10.2016.
Obavijesti i dužine staza

Obavijesti.

Mario
13.10.2016.
Startne liste

Došle su startne liste za prvu (PH) i drugu trku.

Uskoro dolaze i obavijesti za trku zajedno s dužinama staza.

Mario
13.9.2016.
Poziv na "6. Merz sprint" (PH) i "6. Merz open"

Orijentacijski klub "dr. Ivan Merz" Vas s veseljem poziva na "6. Merz sprint", prvenstvo Hrvatske u sprintu i sprint kup 7, i "6. Merz open", trka koja se boduje za sprint kup Hrvatske 8, koje će se održati u Varaždinu u subotu 15.10.2016.

Veselimo se Vašem dolasku!

Poziv.

Mario
4.9.2016.
Rezultati i zahvale

Prvo orijentacijsko natjecanje humanitarnog karaktera u Hrvatskoj održano 3. rujna 2016. godine pod nazivom „5. Merzov Sprint“ u potpunosti je ispunilo očekivanja. Volonteri koji su izveli djecu sa smetnjama u razvoju i s posebnim potrebama u park oko bolnice došli su u subotu iz Koprivnice, Hrvatskog Zagorja, zagrebačkih škola (petnaest učenika samo iz XV Gimnazije – MIOC-a), Jastrebarskog, Varaždina... Svi natjecatelji i klubovi, volonteri, organizacije (posebno Lions klub „Grič“, HBOR i Grawe osiguranje) su umjesto startnine donijeli donacije u hrani, odjeći ili higijenskim potrepštinama za bolnicu.

Želimo zahvaliti svim orijentacistima i neorijentacistima, posebno mladim volonterima školarcima, njihovim roditeljima koji su sudjelovali u ovoj hvale vrijednoj akciji nesebičnim darivanjem svojeg vremena razveselili naše male prijatelje, šetali ih i brinuli se o njima.

Zahvaljujemo se svima na dolasku i na prelijepoj atmosferi i, kako je rekao jedan volonter, nadamo se da će se ovo događanje i druženje nastaviti u jednoj lijepoj tradiciji!

Preliminarni rezultati su ovdje.

Dario
2.9.2016.
Obavijesti i startne liste za Bistru

Obavijesti i startne liste za subotu možete vidjeti ovdje.

Dario
8.8.2016.
5. Merzovi humanitarni mini sprintevi

S veseljem Vas pozivamo na "5. Merzov Sprint", dvije mini sprint trke, koje će se održati u krugu Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra (Dvorac Oršić) u subotu 3.9.2016.

Trka je humanitarnog karaktera, a umjesto startnina se prikupljaju donacije navedene u pozivu.

Veselimo se Vašem dolasku!

Poziv

Dario
12.4.2016.
Cres, Baranja i Pregrada

Sezona se zahuktava. Veseli činjenica da je na svakom od ovih natjecanja sudjelovalo preko 150 natjecatelja! U Pregradi je bilo dosta novih imena, ali i povratnika. Vratio se Saša, Mislav, Lobel, Pero, Ivan Ivica... Drago mi je da se i naša Marija aktivirala i u najjačoj ženskoj kategoriji u nedjelju bila na prvoj trci treća, a na dugoj druga. Andro je u obje pobjedio (M20).

Članovi našeg kluba osvojili su na trci koja se bodovala za Sprint kup dva prva, tri druga i dva treća mjesta.

Vidimo se na dva šumska sprinta u Jaski slijedeće nedjelje!

Dario