6.10.2017.
7. Merz Open - izvještaj i rezultati

Izvještaj s otvorenog prvenstva našeg kluba koje je održano u Varaždinu 23.9.2017.

Dario
25.9.2017.
7. Merz Open - rezultati

Rezultati.

Dario
21.9.2017.
7. Merz Open - startna lista

Na kraju svake kategorije bit će po jedno slobodno mjesto (vacant).

Startna lista.

Dario
19.9.2017.
7. Merz Open u Varaždinu

Obavijesti.

Dario
19.9.2017.
7. Merzov sprint - izvještaj i rezultati

U izvješću se vidi kako bez dobrih ljudi sve ovo ne bi funkcioniralo!

Izvještaj i rezultati.

Dario
8.9.2017.
7. Merzov sprint - obavijesti

Obavijesti.

Dario
5.9.2017.
7. Merz open

Poštovani članovi kluba, dragi orijentacisti,

pozivamo vas na ovogodišnje natjecanje u Varaždinu koje će se održati 23.9.2017. Detalji su u prilogu i veselimo se vašem dolasku!

Poziv.

Dario
20.8.2017.
7. Merzov sprint i o-dvoboji

Poštovani članovi kluba, dragi orijentacisti,

u prilogu je poziv za drugo humanitarno orijentacijsko događanje u Bistri. Budući da nema startnina, zamoljeli bismo da donesete nešto za potrebe bolnice. Smjernice za donacije su u pozivu. Novost na ovogodišnjem događanju su o-dvoboji: kratko, dinamično, brzo, izazovno, zanimljivo. Druga su trka, startna lista temeljena je na rezultatima prve trke. Zabavnog je karaktera, moguće da će trčati jedan protiv drugog svi uzrasti, natjecatelji bilo koje kategorije, bilo muški ili ženski, bilo stariji ili mlađi. Nadamo se da ćete se zabaviti! Detalji su u prilogu i veselimo se vašem dolasku!

Poziv.

Dario
7.5.2017.
O-vikend

U subotu 6.5.2017. u dvorištu bazilike Srca Isusova u Palmotićevoj održana je mala pokazna orijentacijska trka pod nazivom „U susret bl. Ivanu Merzu“. Namjenjena je mladima koji žele naučiti što je to orijentacijski sport. Časna Marijela okupila je 43 mališana u dobi od 10-14 godina koji su se orijentirali po župnom parku i ponekog roditelja koji je pomagao. Bili su zadovoljni i poželjeli se opet okušati u pronalaženju kontrolnih točaka. Možda to uspijem organizirati kad im završi škola...

A u nedjelju je u organizaciji OK Vihora održano u Solarskoj šumi prvenstvo Hrvatske na duge staze. Prvaci Hrvatske iz našeg kluba su Andro Štambuk u juniorima i Dario Štambuk u M55, Milan Turkalj je treći u M65, Marina Kopjar treća u Ž21B, a u najjačoj ženskoj kategoriji Iva Štambuk je brončana.

Dario
26.4.2017.
Prvenstvo Hrvatske u sprintu

U lijepom novozagrebačkom parku kvarta Dugave održano je u organizaciji OK Kapele državno pvenstvo. Sve brzo i jasno, bez zamki koje sam očekivao (po garažama i terasama nije bilo KT) članovi OK Merza uzeli su četiri medaljice: Andro (M20) i Dario (M50) drugi, Marina Kopjar (M35) i Petar Gojmerac (M20) treći. Iva Štambuk (Ž21), Marta Gojmerac (Ž16) i Miroslav Priher (M50) su četvrti. Ana Srebačić peta u Ž16.

Zahvaljujem svima na sudjelovanju. Slijedeća trka je 30.4. (PH u MTBO) u Selnici i PH duge staze (Kup trka) 7.5. na Solarskima u Vihorovoj organizaciji.

Dario
26.3.2017.
Trening u Maksimiru

Evo ugodnog iznenađenja: vratio se Ivan nakon višegodišnjeg izbivanja na kartu, ovaj puta s kćerkicom Elicom, prijateljem Markom i Ivorom. Standardno su tu tata Gojmerac i njegovi Luka, Jelena i Marta, a također šogor Mile i Rea. Staza je bila tehnički zahtjevnija, raspon nazočnih od 10-55 godina, pa objaviti vremena provedena na stazi ne bi bilo primjereno. Veseli me dvoznamenkasti broj sudionika, došlo je proljeće, toplo vrijeme, a s njim i entuzijazam i volja za boravak u prirodi. Slijedeći trening najavljujem za sedam dana u isto vrijeme na istom mjestu.

Dario
25.3.2017.
Jankovac: prvi put - čista petica

Ovakva čista i lijepa šuma se rijetko viđa. Nikola, izvrstan izbor terena. Lijep prostor za okupljanje: novo uređen planinarski dom na Jankovcu (spaljen u domovinskom ratu pa je potpuno obnovljen), jezera s poučnom stazom, 35 metarski slap Skakavac u blizini, endemske biljke i životinjice, lijepo vrijeme. Dobra atmosfera, puno natjecatelja. Već se veselim trci po Papuku slijedeće godine!

Dario
6.3.2017.
Kraj zime

Završila je Zimska liga. Bilo je organizirano deset treninga od 27.11.2016. do 19.2.2017. Matija Razum i braća Andro i Mario Štambuk zadovoljni su posjećenošću (prosječno je bilo 50-65 orijentacista), sveopćom atmosferom na treninzima, analizama, druženjima natjecatelja i komentarima poput ovog: „Ovo je najbolje što se dogodilo u hrvatskoj orijentaciji u zadnje vrijeme.“ Na svakom takvom treningu natjecatelji su bili počašćeni hranom i pićem (najbolje su ocjenjeni čvarci, topli čaj i kolačići). Ni snijeg, ni kiša, ni niske temperature ove zime nisu omele organizatore i sudionike u tome da se održi kondicija i usavrši tehnika za novu sezonu. Zahvaljujemo svim klubovima koji su ustupili zemljovide i opremu (Kapela, Japetić, Maksimir). Na zadnjoj trci podjeljena su odličja najboljima, pobjednicima su podjeljene posebno dizajnirane majice s logom Zimske lige (zahvale Ediju) i svi su uz standardnu ponudu klope i pića dobili komadić torte od mame Štambuk.

Pogledajte rezultate, karte svih kola, video uratke i ostalo ovdje!

Dario